クリームパスタ

English  following

今夜は、冷蔵庫の中にあるもので

ひらめきパスタ(*^^*)

材料

一人分

パスタ

玉ねぎ・・・四分の一、

青ネギ・・・いろどり用、

ツナ・・・大さじ1、

味噌・・・大さじ1、

豆乳・・・100cc位、

酒・・・大さじ1

片栗粉・・・小さじ1~2位(水に溶かして)

塩・・・一掴み(パスタを茹でる時に)

 

 

作り方

お鍋で、

パスタを茹でる(塩たっぷりのお湯で)

フライパンで、

ツナとみじん切りした玉ねぎを炒めて、

酒を振りかけて、ほわんと香ったら

味噌を溶かせた豆乳を投入

あっ(*’v`*)
とろみがほしい場合は、水溶き片栗粉を少し入れる

味を見ながら、少しだけ

パスタのゆで汁を入れて

パスタを投入しソースとからめる

お皿に盛りつけて、青ねぎをパラパラ

 

 

今回のひらめき大成功♪

 

 miso&soy milk Pasta

Ingredients

a small dish(for a person)

pasta

onion …. quarter of the onion

tuna…….1tbsp

soy milk..100cc

miso…….1tbsp

sake…….1tbsp

spring onion…for balance of colour

salt………a hand full

recipe

boil pasta in a lot of water with a hand full salt

chop the onion and spring onion

dissolve miso in soy milk

put oil in a heated flying pan

stir-fly  choped onions and tuna

add 1tbsp of sake and  smells delicious

pour the miso&soy milk

stir well

toss sauce with pasta

arrange it on a plate

put the spring onion on the pasta